Любими герои като Снупи и Спондж Боб Квадратни гащи ще се издигнат в небето над Ню Йорк днес, а по улиците ще шестват музикални и мажоретни формации по време на ежегодния парад на магазините "Мейсис" в Деня на благодарността, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Той поставя началото на празничния сезон.

Шествието започва от Манхатън, преминава покрай Сентрал парк пред очите на многобройна публика и национална телевизионна аудитория, преди да завърши пред основния магазин от веригата на 34-та улица.

Сред големите имена, които ще присъстват е и Шер, съвсем неотдавна издала първия си коледен албум. Носителката на награди "Оскар", "Еми" и "Грами" има първостепенна роля - тя ще се появи точно преди пристигането на Дядо Коледа, което поставя финала на парада.

Сред другите знаменитости и музикални групи, които ще участват, са Джон Батист, Бранди, Джеси Джеймс Декър, "Пентатоникс", носителката на титлата "Мис Америка 2023" Грейс Станке. Парадът включва и изпълнения на актьори от представления на Бродуей.

Снимка: БТА

Сред новите балони, които дебютират тази година, са гущерът Лео, герой от филм на "Нетфликс", висок повече от 12,5 метра, както и такива, които вече са били там - като Спондж Боб, който се извисява на 13,4 метра.

Някои герои, сред които е и Снупи, участват в парада от много години, но тазгодишният балон е нова версия на бийгъла Снупи - в чест на 50-годишнината от първата му поява в комиксите Peanuts.

Това ще бъде "вълшебно преживяване, изпълнено със спектакъл, забавление, радост и празник", казва Уил Кос, изпълнителен продуцент на парада.

Шествието обаче не е свързано само с това, което се случва в небето. По улиците ще преминат повече от две дузини платформи, заедно с маршови оркестри от цялата страна, клоуни, пърформанс формации и др.

Парадът се провежда за 97-и път, от 1924 г. насам. Той ще бъде излъчен по телевизия Ен Би Си.

Снимка: БТА