Пътническият трафик на летищата на Кипър надхвърли трафика за цялата предпандемична 2019 г., предаде за БТА кипърската агенция КНА, цитирайки министъра на транспорта, комуникациите и благоустройството Алексис Вафиадис.

Очаква се ръст от 3% на пътническия трафик спрямо рекордната 2019 г., каза Вафиадис. Според него увеличението на пътническия трафик, с положително въздействие върху икономиката и туризма в Кипър, е резултат от съвместните усилия на Министерството на транспорта, комуникациите и благоустройството, "Хермес Еърпортс" (Hermes Airports Ltd) и министерството на туризма за развитие на летищната свързаност, като увеличаването на честотите на полетите и натоварването на мрежата от летища в Кипър с нови авиокомпании и маршрути имат решаваща роля за този резултат. Той посочи, че тази година 56 авиокомпании са предложили 157 маршрута, осигуряващи връзка с 39 държави.

Министърът на транспорта, съобщенията и благоустройството благодари още веднъж на споменатите партньори, както и на всички заинтересовани страни, като същевременно гарантира, че ще продължи усилията си за по-нататъшно подобряване на свързаността на Кипър и за подобряване на нивото на обслужване на пътници през летищата в Ларнака и Пафос, се казва в прессъобщението на кипърското транспортно министерство.