Пътници са блокирани днес цял ден на Летище София в опит да излетят за турския курорт Анталия с чартър, организиран от български туроператор, съобщиха пред TravelNews потърпевши туристи. Ситуацията е създала пълен хаос на летището заради липсата на достатъчно и адекватна информация.

Самолетът на турската авиокомпания Tailwind Airlines е трябвало да излети в 11.10 часа, но до момента (21 часа) все още хората са на летището. "Качиха ни в самолета и бяхме на пистата, но изведнъж пилотите съобщиха, че няма да излетим заради техническа неизправност и неработеща система. Върнаха ни на гейта на летището и започна голямото чакане. До 14.30 часа нямахме никаква информация какво се случва и дали ще тръгнем за Анталия", обяви Христо Цеков, който пътува със семейството си с малки деца.

Той каза, че е имало много деца в полета. Чак към 17 часа е съобщено, че ще излетят с друг самолет на друга турска авиокомпания към 20 часа, но машината е с 20 места по-малка и ще трябва някои хора да останат за друг чартър на фирмата в неделя. Дадоха ни в късния следобед само по една вода и един сандвич, коментира Цеков. "Цял ден вървят скандали, защото нямаше адекватна информация", подчерта той.

В момента пътниците (21 часа) се намират в новия самолет, но трябва да чакат в него един час до излитането, като отново няма информация какво се случва, съобщава специализираният сайт за туризъм.