Магазинът, който заслужено печели титлата "най-неудобният в света", се намира в един от най-популярните и живописни национални паркове на Китай, известен със своите прекрасни водопади, масивни скали и множество маршрути за катерене.

И тъй като много туристи обичат да посещават "Шинюджай", служителите в парка решават да отворят малък магазин, който да осигурява освежаващи напитки на катерачите, в случай че имат нужда от кратка почивка по време на изкачването си. Малкият дървен павилион - кутия се намира в пресечната точка на три популярни маршрута за катерене и е изграден от леки материали, за да не причинява щети на скалата, пише Earthly Mission.

Магазинът продава само бутилирана вода и леки закуски, като картофен чипс и енергийни блокчета. Може би повечето хора биха помислили, че асортиментът му е доста скъп, но всъщност не е така. Една бутилка вода, например, струва само 2 юана, което се равнява на 0,30 долара. Освен това, клиентите могат да плащат както в брой, така и през мобилно приложение.

"Ние предлагаме продукти на ниски цени на катерачите, за да им помогнем да запазят физическата си издръжливост", каза Уанг Кюуей, служител в Националния геоложки парк "Шинюджай". 'Поради ограничения поток от клиенти, магазинът не е много печеливш, но има за цел да предостави специално изживяване на нашите катерачи."

Разбира се, в магазина работят само професионални катерачи, които всеки ден ходят на работа със зиплайн (алпийски тролей). По този начин транспортират и продуктите до магазина. А в него може да има само един човек - продавачът, чиято отговорност е да обслужва клиентите и всяка сутрин да презарежда стоките.