Перките на известно парижко кабаре "Мулен Руж" са се откъснали в нощта на сряда срещу четвъртък, съобщи АФП, позовавайки се на пожарната служба във френската столица.

Не се съобщава за пострадали и няма допълнителен риск от друго падане. Причините за случилото се засега не са установени.

Кабарето "Мулен Руж", с характерните си червени лопатки на вятърна мелница, се намира в северната част на Париж и е една от най-посещаваните забележителности в града.

Известно като родното място на модерната танцова форма кан-кан, то отваря врати през октомври 1889 г. в подножието на хълма Монмартър.

Бързо се превръща в хит и спирането, за да разгледате фасадата му или да посетите представление вътре, е задължително в списъка на повечето туристи с неща, които трябва да се направят във френската столица.

Инцидентът ще засили опасенията дали Париж, един от най-посещаваните градове в света, е готов да приеме хилядите , които ще пристигнат в града през юли-август за Олимпийските игри.

Единственият сериозен инцидент, който забележителността е претърпяла, е пожар, избухнал по време на строителните работи през 1915 г., който налага затварянето на обекта за девет години.