Туристите, които посещават известния индийски комплекс Тадж Махал, ще трябва да представят отрицателен тест за КОВИД-19, предаде ТАСС, като цитира местният телевизионния канал Ен Ди Ти Ви.

Здравните власти в Индия вече са започнали тестове за предотвратяване на разпространението на инфекцията. "След като беше обявена тревога, изследванията станаха задължителни за всички посетители (на мавзолея)", каза представител на здравните власти в град Агра, където се намира Тадж Махал.

Местните власти посочват, че мярката се въвежда, след като Китай, САЩ, Бразилия, Южна Корея и Япония съобщиха за голям брой заразени с новия коронавирус.

Тадж Махал е най-популярният архитектурен паметник в Индия и ежедневно е посещаван от хиляди туристи, включително и от чужбина.

Индийската медицинска асоциация призова гражданите незабавно да започнат отново да спазват мерките срещу разпространението на КОВИД-19. Здравните работници трябва да носят предпазни маски на обществени места, да спазват социална дистанция и редовно да мият ръцете си със сапун или дезинфектант. Препоръчително е да се избягват масови тържества, политически и обществени митинги, допълва БТА.