Пандемията предизвика невиждан бум на планинския туризъм и търсенето на туристите се насочи главно към дестинации с по-малко посетители. Туристически пакети в по-малките курорти търсят най-често семейства с деца.

Семейната ваканция ще е пълноценна и безпроблемна, ако за всеки от фамилията има достатъчно забавления на избраното място. Родителите най-често търсят пълноценен релакс в уелнес зоната на хотела или се наслаждават на разходки сред природата, докато децата трудно могат да бъдат откъснати от телефоните и телевизора.

Ето защо изборът на хотел е от голямо значение с оглед наличните възможности и екстри, които предлага на своите гости. Наред с комфорта и удобствата, наличието на релакс център, забавления за деца и хубавата храна гарантират приятни емоции за цялото семейство. Ако в района на курорта има достатъчно места за разходка, оптималната почивка е гарантирана.

България предлага страхотни възможности за почивка в планината, но максимално съчетание на изискванията на модерните българи във време на пандемия, можете да откриете в курорта Мальовица. Курортът е подходяща дестинация за почивка, както през зимата, така и през лятото. През зимата курортът предлага отлични условия за практикуване на зимни спортове, а през лятото - многобройни туристически маршрути, според възможностите на всеки.

Снимка: Курортен комплекс Мальовица

В курорта най-желаният за отсядане е хотел "Мальовица". Хотелът е напълно реновиран, а от близо месец работи и изцяло новият релакс център с модерни сауни, приключенски душове, джакузита и обещание за масаж на световно ниво.

Кухнята на хотела, която ще задоволи и най-капризния вкус, новоремонтирани и добре отпоплявани стаи и невероятните гледки към връх Мальовица са само част от предимствата. Хотелът е свързан с гумена ски лента с Меча поляна, от която можете да се качите на влековете, за да се пуснете по снежните писти, или да тръгнете по някои от най-популярните планински маршрути в Рила.

В хотел "Мальовица" всеки може да релаксира в термалната и уелнес зоната. Релакс центърът разполага с две джакузита с гледка към връх Мальовица, парна баня, суха финландска сауна, RGB сауна, билкова баня, расул баня и други. Любими на гостите са и инфраред кабината и солната стая. А след ободряващ и тонизиращ масаж най-приятно е да се отдадете на пълен релакс с любимата музика и книга, отпускайки се на отопляемите лежанки.

Децата могат да играят в специалната зона за спускане с шейни, която е точно между хотела и пистите.

Курортът Мальовица предлага изключително уединение в прегръдката на планината. Там всяка ваканция може да се превърне в незабравимо приключение. Уникалната природа и превъзходните условия за отдих привличат туристи от цяла България. За децата курортът е отлично място да са физически активни на чист въздух в планината.

В курортен комплекс Мальовица всички деца до 7 години ползват всички ски съоръжения и нощуват напълно безплатно. Посетете сайта на хотел Мальовица, за да разгледате специалните ски пакети. През януари нощувка и дневна ски карта за възрастен през делничен ден при минимум 2 нощувки започват от 94,50 лева, а през февруари при резервация на минимум 4 нощувки в делничен ден за цялото семейството цената е от 84 лева за нощувка на възрастен и получавате безплатна дневна лифт карта за деца до 12 години.