Всяка екскурзия изисква планиране и щателна проверка на хотела, в който се отсяда. Мнозина инвестират малко повече за стая с гледка, особено ако говорим за курорти с красива природа. Някои туристи изрично посочват, че това е най-важното им изискване, докато други се надяват на късмета. Клариса Мургия е от хората, които са готови да заплатят за това удоволствие, но не винаги имат този късмет.

Това е една от ситуациите, в които човек може да се разплаче или да се посмее, зависи от коя страна на резервацията се намира. Пътешественичката е решила да отиде в Италия и попада на малък семеен хотел, който се радва на красива гледка към Средиземноморието. Нещо повече, от обявата на хотела е видимо, че гостите ще имат възможност да се радват на изгреви и залези, да създават съдържание за социалните мрежи и още много други допълнителни плюсове.

Аржентинката е платила сериозна сума и е преживяла динамично пътуване, за да се настани в стая с тераса, но истината е малко по-различна. След като се настанява в хотела B&B, отива до прозореца си, за да го отвори и осъзнава, че няма да види много от Средиземно море. Вместо популярните плажове, пред нея стои една най-обикновена олющена бяла стена, принадлежаща на съседната сграда. Върху нея е поставен плакат на морето.

Очаквано, инфлуенсърката качва видеото в TikTok и споделя своето разочарование, като мнозина откриват забавната и тъжната страна.

Домакинът се е постарал да създаде една особено красива илюзия и трябва да признаем, че има оригинален подход.

Социалните мрежи се превръщат в платформа за дисциплиниране на хотелите, особено след като видеото събира около 247 хиляди харесвания и повече от 1800 коментара, повечето са подигравателни, но все пак. Мнозина признават, че хотелът не е казал каква точно ще е гледката. Поуката в тази история е ясна - използвайте Google, за да проверите точната локация на хотела и да видите сградата от независим източник.

Практиката показва, че все повече хотели правят този трик. Друга инфлуенсърка на име Амбър Шелби е отседнала в хотел в Ню Йорк, който трябва да гледа към Манхатън, оказва се, че е получила панорама на плакат точно пред прозореца си, но нищо повече от това. В зависимост от използваната платформа за резервация, всеки турист има право да получи парите си обратно или да поиска по-добра стая.

Препоръчваме да се запознавате и с общите условия на самия хотел, за да сте сигурни, че ще получите гледка към Айфеловата кула, а не към стена с плакат.