Определянето на най-добрата кулинарна дестинация в света винаги е полемично. Независимо дали става дума за изпълнените с ресторанти със звезди "Мишлен" улици на Сан Себастиан, културният разкош на Ню Йорк или изкушенията на Лион, светът просто има твърде много първокласни дестинации за кулинари, за да може една да излезе начело.

Но това не попречи на TripAdvisor да представи своя списък с най-добрите кулинарни дестинации в света за 2023 г., като част от поредицата на "Изборът на пътешествениците: най-доброто от най-доброто", която по същество класира дестинациите въз основа на количеството и качеството на отзивите през последните 12 месеца.

И така, според TripAdvisor най-добрата дестинация за хранене в света е Рим! Италианската столица е сигурен залог за гастрономически удоволствия и получи признание за всичко - от яхнията с волска опашка и пържения артишок до прясната паста и джелато.

На второ място в списъка е гръцкият остров Крит, а на трето - Ханой във Виетнам. В САЩ първото място бе заето от Ню Орлиънс.

Ето и десетте най-добри кулинарни дестинации за 2023 г. според TripAdvisor.

Рим, Италия

Крит, Гърция

Ханой, Виетнам

Флоренция, Италия

Париж, Франция

Барселона, Испания

Лисабон, Португалия

Неапол, Италия

Ню Орлиънс, САЩ

Ямайка

Рим не е единственият италиански град, който напоследък получава изключителни комплименти за своята кулинарна сцена. Освен че Флоренция и Неапол също попаднаха в горния списък, миналата година Болоня беше обявена за световна кулинарна столица от читателите на Condé Nast Traveller.