Руският олигарх Роман Абрамович, който е и вторият най-богат човек във Великобритания, се интересува от закупуването на недвижим имот на остров Скиатос, съобщи grreporter.info. Новината е била потвърдена за няколко гръцки медии от кмета и заместник-кмета на острова. Яхтата на милиардера (на снимката) кръжи около Спорадите - архипелагът, към който принадлежи и Скиатос, а самият той е забелязан на няколко пъти да слиза на брега. Засега властите на острова отказват да разкрият подробности около сделката, която според тях не е приключила.
Според медийните спекулации обаче, Роман Абрамович искал да закупи 400 декара земя на плажа „Банана”. „Банана” е може би най-хубавият плаж не само на Скиатос, но и в тази част на Егейско море. Носи името си поради мекия жълт пясък и формата си, на него има няколко много модерни кафенета и възможност за практикуване на различни водни спортове. Граждани на острова вече негудуват срещу продажбата на перлата на Скиатос.
Скиатос е най-близкият до сушата остров на Спорадите, известен с прекрасните си плажове, великолепните ресторанти и активния нощен живот. Като наситеност с туристи през летния сезон се нарежда на четвърто място сред гръцките острови след Корфу, Миконос и Родос.