Рорайма е едно от най-старите геоложки образувания на Земята, с възраст на около 2 милиарда години.

Рорайма се намира на границата между Венецуела, Бразилия и Гвиана, като самата връхна точка на платовидната планина е 2 810 метра. Много по-характерни и запомнящи са отвесните скали, които се извисяват стотици метри над началната си точка.

Праисторическата планина често изпъква като остров сред морето от джунгла и мъгли. Всъщност климатът в Рорайма е доста уникален, защото на платото редовно валят тропически дъждове но температурите не винаги са топли, като през нощта дори са студени. Извалялото се количество вода често създава своеобразни водопади, падащи от високите отвесни скали.

Посещението на Рорайма е трудно заради нейното разположение и изисква предварително подадена заявка. Освен това изкачването почти задължително изиска катерачески познания и екипировка, а по думите на хора, посетили масива - двете хижи, намиращи се в района не блестят със своята хигиена и възможността от хващането на някой стомашен вирус е доста голяма.

Именно затова ви предлагаме да се насладите на красотата на праисторическата планина само с кликане из галерията по-долу:

Вижте снимки от Рорайма >> >> >>