През следващата година ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair ще свързва Дубровник с 16 нови дестинации, заедно със сегашните две, а през зимата ще лети до Лондон, Дъблин и Виена, предаде хърватската агенция ХИНА, позовавайки се на съобщение на летище Дубровник и на Ryanair, пише БТА.

"Това е общ успех и с това се превръщаме в европейска дестинация за градска почивка. Основната ни цел беше да осигурим полети през зимата. Имаме три целогодишни маршрута", каза директорът на летището в Дубровник Виктор Шобер.

Търговският директор на Ryanair Джейсън Макгинес каза, че авиокомпанията планира да доведе над 600 000 пътници в Дубровник през първата година.

16-те нови маршрута потвърждават ангажимента и визията на Ryanair за това какво може да се постигне в Дубровник в бъдеще, каза той, добавяйки, че авиокомпанията желае да бъде дългосрочен партньор на летище Дубровник и на Хърватия с устойчив годишен ръст на оборота.

Наред с Лондон, Дъблин и Виена от следващия април Ryanair ще лети от Дубровник до Манчестър, Берлин, Дюселдорф, Баден-Баден, Меминген, Брюксел, Милано, Париж, Рим, Стокхолм, Осло, Хелзинки, Краков, Познан и Вроцлав.