Списание National Geographic публикува най-добрите дестинации в света, като столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе обявена за най-добра дестинация според избора на читателите.

"Официално е: Сараево, Босна и Херцеговина, е най-добрата дестинация в света според избора на читателите", написа изданието в профила си в Инстаграм.

"С многовековна история, втъкана в природната ѝ красота, не е чудно, че тази космополитна столица е толкова обичана, пише списанието. Планирайте посещението си, за да опитате предложенията на местните пазари, разходете се по река Миляцка и попийте удивителните гледки, които този град предлага", пише още списанието.

Сред първите реагирали на новината е кметицата на Сараево Бенямина Карич, която покани в профила си във Фейсбук туристите от цял свят.

"Скъпи мои съграждани, нека бъдем, както винаги, най-добрите домакини и с широко отворени обятия да посрещнем гостите от цял свят! (...) Добре дошли!", написа Карич в социалната мрежа.

Сред финалистите за най-добра дестинация на National Geographic са били и градове като Хошимин във Виетнам, Ню Орлиънс в САЩ, Бодрум в Турция и Куско в Перу, отбелязва балканската редакция на "Ал Джазира".