Влаковете в Европа стават все по-предпочитан начин за пътуване, но с този позитив идва и още една неприятна новина, огромният брой хора се отразява на комфорта на пътуването, пише британското издание Mirror.

Във Великобритания всеки ден пътуват повече от 200 влака, които имат прекомерно много пътници. Британските железници отбелязват сериозен скок и завишен интерес за този вид транспорт, но всичко това води до друг проблем - броят на пътниците намалява значително комфорта на пътуване.

След редица проблеми в началото на есента, британските железници официално отчетоха и серия нарушения по време на пътуване. След серия от документирани проблеми, властите стигнаха до заключението, че ще глобят пътници за следните провинения:

Законът позволява налагане на глоби, но до този момент няма регистрирани наказания или санкции. Либералните кондуктори са били по-съпричастни към създадените ситуации, но претъпканите влакове водят до взимане на по-строги мерки.

Собствениците на домашен любимец - най-често куче - нямат право да заемат още една седалка, ако влакът е претъпкан. Ако има правостоящ пътник или малко дете, домашният любимец трябва да стои на земята. Няма забрана за качването на домашен любимец на седалката, но това не означава, че самият акт е особено хигиеничен. В случай на отказ, кондукторът налага глоба от 1000 паунда.

Глобата за качване на краката върху седалката съществуват и най-вероятно ще бъдат наложени на хора, които най-вероятно ще трябва да платят сумата от 80 паунда. Шумната музика от телефон или гледането на клипове на по-високо ниво, не са препоръчителни.

От 2000 г. съществува закон, налагащ подобни забрани. Всеки пътник може да се сбогува с 1000 паунда при установяване на нарушението. Говоренето по телефона може да не се санкционира, в зависимост от самия разговор. Ако пътниците се смущават или разговорът е особено бурен, кондукторът също може да наложи такава глоба. Предвиждат се глоби и за пътници, които оставят своя боклук.