Швеция срещу Швейцария. Дори и онези, които не са съвсем наясно с европейската география, знаят, че тези две държави, които не се намират дори близо една до друга, са наистина отделни места.

Въпреки това объркването изглежда е доста разпространено по света (справка - Джо Байдън, който често бърка двете държави). Швеция вече официално е уморена от тези недоразумения.

Туристическият борд на страната стартира нова кампания със съпътстващо я сатирично видео, за да разясни в детайли как се различават двете места. Видеото е водено от имитиращ шведски "чиновник", който обяснява какво има право да представлява всяка от страните.

Швейцария получава банки, а Швеция - пясъчни банки. Швейцария получава луксозни часовници, а Швеция - "различен вид лукс - да забравиш за времето".

Макар че обширните хълмове на Швеция не приличат много на стръмните върхове в Швейцария, Euronews съобщава, че 120 000 души годишно бъркат двете държави.

Това число визира конкретно броят на хората, които проверяват дали те са едно и също място - и президентът на САЩ вероятно е трябвало да го направи, преди да обърка двете в речта си за НАТО миналата година, припомнят от Euronews.

Страхуваме се да помислим за всички онези, които са слезли от самолета със ски екипировката си и вместо това е трябвало да се задоволят със северното сияние, иронизират ситуацията от Euronews.