От курортен комплекс Мальовица обявиха, че условията за ски са достатъчно добри и ски пистите остават отворени през следващите дни. С това решение Мальовица става един от малкото работещи ски курорти към момента. Някои от най-големите курорти вече затвориха, а останалите ще го направят до ден.

"Ако може да се доверим на метеорологичната прогноза, вероятно ще имаме достатъчно добри условия за зимни спортове и на Великден, когато любителите на ски и сноуборд ще могат да направят последни спускания за сезона", каза Янко Аврамов от Мальовица.

Аврамов припомни, че и миналата година гостите на курорта на Великден не само са боядисвали яйца и са хапвали агнешко, а и са се спускали по заснежените писти.

Предложението на хотел Мальовица за великденските празници включва тридневен пакет на цена от 152 лв. на ден за двама възрастни с включени закуски и вечери. Към цената е предвиден и празничен обяд в неделя.

"Сигурен съм, че празник, придружен от спускане по пистите, вкусна храна и за финал пълно отпускане в чисто новия релакс център с гледка към заснежения връх Мальовица, ще е незабравим! Гостите на хотел Мальовица могат да се насладят на невероятни масажи, няколко вида сауни и две джакузита", каза Янко Аврамов.

Традиционно в Мальовица снежната покривка се задържа значително по-дълго в сравнение с останалите курорти поради голямата надморска височина.

От курорта Мальовица обявиха, че подготвят изненади и за лятото, които скоро ще обявят.

Местността е популярна сред планинарите заради многобройните туристически пътеки, които пресичат курорта. От Меча поляна, която е символът на Мальовица, тръгват някои от най-емблематичните маршрути в Рила - за хижа Мальовица, връх Мальовица, хижа Иван Вазов, Седемте рилски езера, Рилския манастир, както и някои не чак толкова известни - до връх Орловец, връх Ушите, връх Злия зъб, връх Ловница, връх Елени връх, Мальовишки езера и още много други.

През последните години в едно от популярните места се превърна екопътеката "Бели Искър", която се намира до едноименното село и е само на 20-ина километра от курорта. Маршрутът привлича семейства с деца и домашни любимци поради лекия преход, който не изисква специална екипировка или предварителна подготовка.

Любопитен факт е, че Централната планинската школа в курорта е създадена като училище за алпинисти заради многобройните възможности за практикуване на алпинизъм в района под връх Мальовица.