Словения с четвърто място и Хърватия с пето място се нареждат сред петте държави в Европа с най-добри условия на живот, съобщи сайтът "Кроейша уийк" ("Croatia Week").

Проучването е направено от блога "My Dolce Casa", в който се публикуват материали за пътуване, преместване, живот и пенсия в различни държава. В класацията му влизат 15 европейски държави, които предлагат комбинация от високо качество на живот и разумни разходи.

"Четвъртото място на Словения може да бъде изненада за някои, но тези, които са посетили страната поне веднъж, ще разберат защо тази подценявана държава държи толкова високо място сред европейските държави с най-добри условия на живот", пише в блога.

Най-важните причини, заради които да се избере животът в Словения, според проучването, са "невероятната красота на природата, спиращите дъха планини, инфраструктурата на световно ниво и безопасността".

"Хърватия вече не е скритото съкровище на Европа, което беше преди", твърди още проучването.

Снимка: iStock by Getty Images

Адриатическото крайбрежие, крайбрежните градчета, прозрачната синя вода и прекрасното време са сред причините, които блогът посочва, да изберем живот в Хърватия.

"Хърватия печели мястото си в списъка, благодарение на ниските цени на живот и оценката на качеството на живот, с което предлага изключителен стил на живот на разумни цени", заключва проучването, цитирано от БТА.