Екипажът, пилотите и наземният персонал на Virgin Atlantic вече могат да носят униформите на компанията, с които се чувстват най-добре, независимо от оригиналния мъжки или женски дизайн на червения костюм с пола или панталон, съобщава Guardian.

Авиокомпанията обяви политика на полова идентичност, която позволява на служителите ѝ да избират кой от костюмите по дизайн на пънк кралицата Уестууд да носят на работа - "независимо от техния пол, полова идентичност или изразяване на пола".

От Virgin заявяват, че този ход има за цел да отрази разнообразието на работната сила и да затвърди кампанията за популяризиране на марката като гостоприемна и приобщаваща след неотдавнашните стъпки за облекчаване на правилата за видими татуировки.

Авиокомпанията също така ще започне да използва незадължителни значки за местоимения за екипажа и пътниците, които могат да ги поискат при регистрацията, за да се гарантира, че хората използват предпочитаните от тях местоимения.

Системите за продажба на билети ще позволят на хората, в чиито паспорти има неутрални по отношение на пола маркери - налични в САЩ, Индия и Пакистан - да пътуват, използвайки тези кодове за пол.

Virgin също така ще започне задължително обучение за приобщаване и инициативи за хотелите в дестинации като Карибите, където някои хора се сблъскват с повече пречки.

 

Юха Ярвинен, главен търговски директор на Virgin Atlantic, заявява: "Много е важно да дадем възможност на нашите хора да прегърнат своята индивидуалност и да бъдат истинската си същност на работното място. Именно поради тази причина искаме да позволим на нашите хора да носят униформата, която най-добре подхожда на тях и на начина, по който се идентифицират, и да гарантираме, че към нашите клиенти ще се обръщат с предпочитаните от тях местоимения."

Virgin дори привлича известната драг куин Мишел Визаж, един от съдиите в хитовото телевизионно риалити шоу Ru Paul's Drag Race, за да популяризира своята политика. Визаж заяви, че инициативата е важна лично за нея. "Хората се чувстват по-силни, когато носят това, което най-добре ги представя, а тази политика за половата идентичност позволява на хората да приемат това, което са."