Полицаи от Смолян ще дежурят заедно с гръцките си колеги по морските курорти в Северна Гърция, съобщиха от ръководството на ОД на МВР-Смолян.

Служителите ще бъдат командировани като част от българо-гръцки патрули през летния сезон, когато плажовете в южната ни съседка са пълни с български туристи.

Директорът на полицейската дирекция в Ксанти Йоанис Караманлис коментира, че съвместните патрули ще бъдат от полза и за туристите, и за полицията.

Караманлис бе гост на тържествата в дирекцията в Смолян по повод на професионалния празник на служителите на МВР.

Българо-гръцките патрули ще започнат дежурствата си от 1 август, когато се очаква най-голям поток от български туристи по крайбрежието на Северна Гърция.

Плажовете на Миродато, Керамоти, Авдира, Мароня, остров Тасос и др. са притегателно място за българските летовници през последните години.

Според местните гръцки медии се отчита увеличение на броя български туристи след откриването на граничните пунктове при Златоград и Маказа. С включването на български полицаи в дежурните патрули в курортите, нашите туристи по-лесно ще комуникират с полицейските служби, ако се появи нужда от помощ.

Яки глоби за палатки и туби с бензин в Гърция >>>