При съставянето на класацията, анализаторите на Gambling 'N Go са изчислили цената на полетите, нощувка в хотел и тристепенна вечеря за двама в ресторант от среден клас.

Анализът им показва, че полската столица Варшава е най-достъпната европейска столица за градска почивка с обща цена от 184 евро. Ако известните полски ресторанти и богатата история на града ви допадат, със сигурност тази новина е добра за планирането на новото ви приключение.

На второ място е Мадрид. Столицата на Испания тази година отдава почит на Пикасо с фестивал, множество изложби и събития в града. Със своите елегантни булеварди, пищни паркове и музеи, Мадрид със сигурност ще завладее сърцето ви с обща цена от 210 евро.

Третото място в списъка е за София. Полети, храна и престой в хотел, възлизат на 228 евро, изчисляват експертите. Те описват столицата ни като град със забележителна архитектура, невероятна панорома към Витоша и гостоприемство.

Ето и останалите столици, които попадат в топ 10 - Варшава, Мадрид,София, Рига, Прага, Будапеща, Виена, Берлин, Букурещ, и накрая Рим.