Около 1000 души се събраха пред голям паметник в аржентинската столица, облечени като Спайдърмен, за да подобрят световния рекорд за най-много хора, облечени като известния супергерой на "Марвел", пишат световните медии, цитирани от БТА.

Събитието бе организирано от аржентинският инфлуенсър - Уки Дийн, който чрез "Instagram" се опита да привлече хората и да създаде събитие по-мащабно от това, което се проведе в Малайзия през лятото, когото 685 души бяха маскирани като героят.

Снимка: Getty Images

Дийн сподели увереността си, че ще получи сертификат от Световните рекорди на Гинес за организацията в Буенос Айрес, където пред известен столичен паметник се събра "море" от хора в прилепнали сини костюми и червени маски. "Исках да свикам около 700 души, макар че според нашето преброяване сме много повече. Събрахме над 1000 подписа", каза 33-годишният инфлуенсър пред репортери на събитието. Останалата част на екипа му помоли участниците да предоставят подписи и да направят снимки като документация, която да предоставят за разглеждане.

Снимка: Getty Images

Хората, облечени като супергероя, създаден от Стан Лий и Стив Дитко, пляскаха и пееха в добро настроение през слънчевия следобед. Един от участниците допълни костюма на Спайдърмен с аржентинска футболна фланелка на сини и бели райета, докато друг носеше бизнес костюм с червена вратовръзка, която подхождаше на маската на супергероя. А много от участниците споделиха мнението, че костюмът на Спайдърмен има трансформираща сила

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images