Ако имате неплатен фиш за превишена скорост или други санкции и нарушения в Гърция, при излизане от страната ще се наложи да ги платите. За това сигнализираха читатели на "Труд", цитирани от медията.

На българо-гръцката граница вече се правят проверки както от българска, така и от гръцка страна за всякакви нарушения.

При сканиране на личната ви карта граничните власти получават информация не само за неплатени пътни фишове, но и за други наложени глоби като санкция за неносене на маска, нарушаване на обществения ред и други. Проверката всъщност затруднява единствено тези, които имат нарушения, а за останалите пътници не е проблем, защото става бързо и не води до допълнителни опашки, въпреки все по-натоварения трафик.

Друго, което е добре да имат предвид пътуващите за Гърция българи, е че в страната може да се влиза с резултат от бърз антигенен тест само ако той е въведен в цифров здравен сертификат - какъвто в България към момента не се издава. Гръцките власти не приемат антигенни тестове на хартия. Влизането в страната към момента става с отрицателен PCR тест, със сертификат за ваксинация или с доказателство за преболедуване на COVID-19 (валидно между 2 и 9 месеца от датата на представен на границата положителен бърз или PCR тест).