Преди дни местните медии съобщиха, че Каратиста е нахлул в къмпинга заедно с 20 въоръжени гардове, защото имотите били негови и влезе в конфликт с охраняващата фирма там. Спасов претендира да е собственик на имота, който му се полагал заради дълг на Баневи към него, надхвърлящ стотици хиляди левове. Местната охрана обаче отказва да напусне къмпинга, тъй като имала редовен договор с реалния, според нея, собственик.

„От май 2016 година с нотариална заверка на подписите „Хелио Тур С” АД (собстевност на Баневи - б.р.) е отдало под наем на дружеството „Джи енд Джи 90” терени и сгради на територията на къмпинг „Каваци”, заяви тази сутрин пред Нова телевизия Евгений Мосинов - адвокат на Каратиста.

Към момента на сключването на договора подписалият от страна на „Хелио Тур С” Зорница Илиева е била законно вписана в Търговския регистър, уточни той.

„Вписването на Илиева е станало с два фалшиви подписа. Има преписка в Първо районно управление на полицията, която се води срещу нея”, заяви обаче съобщи Евгения Банева, дългогодишен изпълнителен директор и член на борда на директорите на „Хелио Тур С”.

По думите й Илиева е сключила тези договори миналата година в хипотезата, в която тя сама се е вписала в Търговския регистър, което било слабост на системата. Банева уточни, че Илиева е тяхна бивша служителка, срещу която имат редица жалби, включително за кражби.
Според бизнесдамата става дума за рекет и изнудване, защото другата фирма настоявала за част от оборотите.

Точно преди година домът на Евгения и Николай Баневи в столичния квартал "Бояна" беше опожарен.