Светлинно дрон шоу ще освети небето над Стара Загора по случай Световния ден на туризма, 27 септември, предаде БТА. Това съобщиха от отдел "Туризъм" към община Стара Загора, които са организатори на инициативата. В нощта, в която в града ще се проведе и Нощ на изкуствата, жителите и гостите на Стара Загора ще могат да видят комбинация от технология, наука и изкуство. Тя ще може да се наблюдава от античната улица "Августа Траяна".

"Уникалното светлинно зрелище ще бъде с времетраене 15 минути - хореография, дизайн, ще бъдат издигнати над 100 дрона в небето. Спектакълът пресъздава тазгодишния надслов "Туризъм и мир", както и някои емблематични за Стара Загора символи чрез комбинация от музика, фигури и надписи", разкриват от отдел "Туризъм".

Датата 27 септември е избрана от Световната организация по туризъм (UNWTO) през септември 1979 г. и започва да се отбелязва през 1980 г. Изборът съвпада с едно много важно събитие в световния туризъм, а именно 10-годишнината от приемането на устава на Световната организация по туризъм към Обединените нации - 27 септември 1970 г.