Започват проверки на винарски предприятия и търговски обекти по Черноморието. Целта е да се предотврати разпространението на фалшив алкохол. Директорът на Агенцията по лозата и виното Красимир Коев обясни какво точно проверяват инспекторите.
"Проверяваме количествата вина и техните документи, които са намерени по хотели и ресторанти по нашето Черноморие, откъде са произведени. Правим и насрещни проверки в самото предприятие, за да видим дали абсолютно съответстват и като качество, и като количество", каза Коев пред БНР.
Той обясни, че се опасяват от недобросъвестни търговци, които биха могли да се възползват от нарасналите туристически потоци, които в момента са на нашето Черноморие, да предлагат вино под чужда марка или пък количества, които са извън възможностите им да произведат - така наречените „гаражни вина”. "Проверяваме и за предприятия, които евентуално не са регистрирани, т.е. са в сивия сектор", допълни Коев.
"Проверяваме количествата вина и техните документи, които са намерени по хотели и ресторанти по нашето Черноморие, откъде са произведени. Правим и насрещни проверки в самото предприятие, за да видим дали абсолютно съответстват и като качество, и като количество", каза Коев пред БНР.
Той обясни, че се опасяват от недобросъвестни търговци, които биха могли да се възползват от нарасналите туристически потоци, които в момента са на нашето Черноморие, да предлагат вино под чужда марка или пък количества, които са извън възможностите им да произведат - така наречените „гаражни вина”. "Проверяваме и за предприятия, които евентуално не са регистрирани, т.е. са в сивия сектор", допълни Коев.
ИЗБРАНО