През 2025 администрацията на Столичната община и екипът на общинското предприятие "Туризъм" планират увеличаване на инвестициите в туризъм и приоритетна работа по целеви проекти, които ще залегнат в Програмата за развитие на туризма на територията на Столична община през 2025 г.

ОП "Туризъм" е столичното общинско предприятие, което прилага местната политика в областта на туризма, упражнява контрол върху качеството на туристическите услуги и е отговорно за промотирането на София като атрактивна туристическа дестинация.

Програмата за развитие на туризма на територията на Столична община през 2025 г. включва развитие на туристическия продукт, който столицата предлага чрез повишаване на качеството на туристическите продукти, подобряване на партньорствата и координацията за създаване на нови целогодишно интегрирани туристически продукти, подкрепа на конгресен и конферентен туризъм и ключови събития, както и мерки за засилване на локалната идентичност.

Приоритет ще бъде също и усъвършенстване на маркетинговите комуникации чреи з продължаване на работата по създаване на бранд идентичност на града.

Друг цел е подобряване на средата за туризъм чрез усъвършенстване на туристическата навигация, по-добро брандиране на входно-изходни точки на София, картиране на тоалетни, подобряване на политиките за автобуси, туристически карти за автомобили, събиране на данни и анализ и нови туристически информационни центрове.