Повече от 1000 хвърчила се издигнаха в небето над китайския източен крайбрежен град Вейфан, провинция Шандун, в събота, предаде Асошиейтед прес.

Населеното място се слави като световната столица на хвърчилата. Местните жители казват, че няма нещо, което да не може да се издигне в небето над града им.

Снимка: БТА

От дракони до панди, от съвременни автомобили до митични герои от китайски роман - майстори и любители на хвърчилата демонстрираха най-новите си творения по време на Международния фестивал на хвърчилата във Вейфан.

Снимка: БТА

Тази година се провежда 41-вото му издание, а участниците са от повече от 30 държави по света, отбелязва Синхуа. Събитието ще продължи до 25 април.

Снимка: БТА

Създателите на хвърчилата казват, че занаятът се развива и изделията от найлон стават по-разпространени от тези от традиционните материали като хартия и коприна. Съобразявайки се със съвременните тенденции, производителите могат да се похвалят с по-сложни и големи проекти, сред които хвърчило във формата на стоножка с дължина 70 метра, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Снимка: БТА