Те са сред "най-яките квартали" в света според световното издателство Time Out. Всяка година Time Out се допитва до свои служители и сътрудници от цял свят, за да състави списък с 40-те най-забавни, интересни и модерни квартала.

Начело на списъка за 2023 г. е Лаурелес в оживения колумбийски град Меделин, който е роден град на музикантите Джей Балвин и Карол Джи.

Лаурелес, Колумбия

Снимка: iStock by Getty Images

Според Time Out перспективният Лаурелес има "спокойна репутация", въпреки че в него се намират футболният стадион Estadio Atanasio Girardot и прочутата улица за нощен живот La 70.

Все пак досега той е устоял на джентрификацията, която са преживели други квартали на Меделин, а Луис Гомес от Time Out отбелязва, че традиционните продавачи на плодове все още бутат количките си по улиците на Лаурелес.

Пет от 10-те най-красиви къщички се намират в Европа, като крайбрежната улица Хавнен в Копенхаген и историческият квартал Смитфийлд в Дъблин попадат в списъка за първи път.

Снимка: iStock by Getty Images

В Азия е отличен оживеният квартал Sheung Wan в Хонконг, а най-добре представилият се квартал в САЩ е Mid-City, където се намира една от най-добрите кухни - и това е забележително, като се има предвид, че целият град е известен с чудесната си храна.

Най-готините квартали на Time Out за 2023 г.

- Лаурелес: Меделин, Колумбия

- Смитфийлд: Дъблин, Ирландия

- Карабанчел: Мадрид, Испания

- Хавнен: Копенхаген, Дания

- Шеунг Ван: Хонконг

- Брунсуик Ийст: Мелбърн, Австралия

- Среден град, Ню Орлиънс

- Изола: Милано, Италия

- Запад: Амстердам, Нидерландия

- Томигая: Токио, Япония