Ако сте решили да посетите популярен град през следващите седмици и търсите по-интересни и специални места, тогава задължително трябва да обърнете внимание на класацията на Timeout за един от най-добрите квартали в света.

Изследването се провежда с помощта на туристи от цял свят, както и на журналисти, които пътуват и дават своето мнение за най-натоварените, най-поддържаните и красиви точки. Тазгодишният списък включва повече от 38 квартала и обръща внимание на историческите улици на Будапеща до един от най-натоварените търговски центрове в Сингапур - Орчард.

Всеки град се развива и стреми да привлече повече туристи, но според тазгодишното изследване, победителят е само един. Наградата се връчва на Notre-Dame-Du-Mont - един от най-креативните и спокойни квартали на територията на Марсилия.

Неговата история винаги е била една и съща - тук са се приютявали някои от най-големите артисти, които оставят следа навсякъде. Освен наличието на най-различни галерии и провеждането на културни събития, кварталът често украсява и фасадите на сградите.

Кръстен на популярната катедрала "Нотр Дам де Пари", кварталът няма почти нищо общо с религията. Истината е, че е покрит в цветни графити, поддържани зелени площи и редица извити стълбища, които могат да накарат всеки човек да направи интересен преход във времето.

Освен красота, тази територия е известна със своите цветни хора, стремящи се да покажат един по-различен и дори интригуващ стил. Генерално трябва да признаем, че Марсилия е туристическа дестинация, която също започна да се огъва от натиска на туристи, но артистите нямат проблем със своите чуждестранни гости.

На второ място сред големите и интересни квартали се нарежда бетонната джунгла на Казабланка - Мерс Султан. Трето място е за Переренан в Бали.