Чисто нов нощен влак, който ще мине по релсите из цяла Италия, стартира през месец юни. Услугата "Милано - Лече" е част от новата лятна програма на железопътния оператор Trenitalia.

Италия вдига летвата в железопътните приключения, въвеждайки нови ретро туристически маршрути, като този между Рим и Доломитите. Влаковете вече се движат по него от няколко месеца. Но те далеч не свършват дотук.

Trenitalia току-що обяви планове си за някои нови услуги, които да стартират през лятото. Най-забележителният е маршрута през уикенда, по който пътува през нощта. Той минава по дължината на целия "ботуш", през някои от най-забележителните градове в Европа.

Пътешествието стартира в 22:45 ч., местно време, от Милано, в северната част на страната. Влакът ще се отбие през Парма, Реджо Емилия, Модена, Болоня, Фоджа, Барлета, Бари, Монополи, Фазано, Остуни и Бриндизи, преди да пристигне в Лече в 7:57 часа.

В другата посока, пътниците потеглят от Лече в 21:05 и пристигат в Милано в 7:35 сутринта.

Изненадващото е, че цялата тази обиколка е на цена от 39 евро.

Trenitalia също обяви връщането на влаковете по няколко други линии.

А защо има толкова много услуги?

Е, според изпълнителния директор на Trenitalia, Стефано Куцила, броят на доволните клиенти и добрите отзиви, са се покачили през последните няколко години. Вътрешното търсене на железопътни услуги, като изключим туристите, също нараства. Оттогава операторът е инвестирал много в качественото обслужване.

"Влакът играе централна роля в живота на хората, не само като транспортно средство, но и като място за насърчаване и разпространение на споделена култура на здраве, приобщаване и устойчивост. Опитът ни позволява да предложим уникален модел на съвършенство, благодарение на хилядите влакове и автобуси, които придвижват милиони хора всеки ден", коментира той.