След горещото лято, огромното количество туристи и успешния туристически сезон, зимните курорти се подготвят за стартиране на работа. Какво допълва добрата почивка? Според изданието Timeout, най-добрият вариант е чаша червено вино. Тъй като Европа е един от големите производители на вино, туристите никога не се лишават от това удоволствие. На фона на прословутия Октобърфест, някои европейски градове са готови да отговорят на това забавление с качествена чаша вино.

Изследването на Magnet Kitchens може да ни покаже и кое е правилното място за най-евтино и най-качествено вино. Изследователите са обърнали внимание на повече от 190 града в цял свят, за да открият местата, където бутилка вино е най-доброто решение за вечеря. Битката за най-добрата винарска столица се води между Кордоба и Рим. Любопитно е да подчертаем, че през летния туристически сезон, Кордоба е особено подценяван град за посещение.

Една бутилка вино, според проучването, може да коства около 3.35 евро, но има редица други италиански градове, където цената може да е около 5-6 евро. Обърнете внимание на Реджо Калабрия и Таранто в Италия. Испания участва в тази класация с цели шест места. Популярни дестинации за достъпно и качествено вино са Сарагоса, Мурсия, Аликанте, Малага и Коруня, където най-високата цена за бутилка вино е между 7-8 евро. Ето и пълната класация, в случай, че виното може да се превърне като необходим елемент за есенната почивка:

1. Кордоба и Рим

3. Зарагоза

4. Мурсия

5. Реджо Калабрия

6. Тулон

10. Аликанте, Малага, Таранто и Коруня

Разместването на позиции изглежда така, поради близките и равни цени между посочените градове.