Независимо дали пътувате с влак между гарите или се придвижвате от един перон до друг по време на суперлуксозно пътуване, лесно е да пропуснете колко красиви са някои от европейските гари.

Разбира се, лесен за навигация възел, откъдето услугите тръгват навреме, е доста удобен, но тези, които съчетават перфектна организация с архитектурен стил, трябва да са най-впечатляващите гари от всички.

Bounce, платформа за съхранение на багаж, направи проучване, за да установи кои са най-добрите европейски гари (по-точно кои са с най-висока оценка в Google) и Amsterdam Centraal е начело на класацията. Тази гара, получила 4,5 от пет точки, е изпълнена с великолепието на готическата, ренесансовата и модерната архитектура и е много посещаван център както от туристите, така и от пътуващите, благодарение на централното си местоположение.

Снимка: iStock by Getty Images

На второ място е Цюрих Хауптбанхоф (Zürich Hauptbahnhof), която според индекса на гарите на компанията е най-популярната в Европа като цяло и има оценка 4,4 в Google, изравнена с централната гара в Утрехт.

На общо четвърто място Берлин Хауптбанхоф е с три различни лондонски гари - Ливърпул Стрийт, Виктория и Ватерло, които имат оценка 4,3.

Това са десетте най-високо оценени железопътни гари в Европа

1. Amsterdam Centraal

2.Zürich Hauptbahnhof, Utrecht Centraal

4. Berlin Hauptbahnhof, Liverpool Street, London Victoria, London Waterloo

8. Torino Porta Nuova, Helsinki Central Station

10. Milano Centrale, Madrid Atocha

Гарата в Милано

Снимка: iStock by Getty Images