Понякога Капана и Главната улица са толкова претъпкани от хора, че ти се иска да избягаш от тълпата и да отидеш на спокойно и тихо място. Някъде, където няма нужда от предварителни резервации и много претенции.

Екипът на дигиталния пътеводител под тепетата lostinplovdiv препоръчва тези три ресторанта, които със сигурност ще ви очароват и няма да съжалявате, че сте пропуснали разходката по центъра.

Dealicious Coffee and Food

Снимка: Dealicious Coffee and Food

Неотдавна в район Южен отвори врати едно истинско бижу за всички, които обичат хубавото кафе, добрата храна и спокойствието. Dealicious е толкова кокетно и уютно, че със сигурност можете да прекарате всичките си почивни дни там. Още от ранна утрин ви изкушават с най-благоуханни закуски и капучино, а след това с отлични брънч предложения. Всяка седмица екипът на заведението подготвя и меню с нови уикенд предложения, а яйцата им бенедикт, пухкавите палачинки и тостове не отстъпват на нито едно меню от централните заведения.

Fish and Chips Laguna

Бързо се пренасяме в Западен, където на ул. Чернишевски се намира едно непретенциозно на вид място, което обаче ще задоволи всички претенции на обичащите морската храна. Всичко се приготвя на мига, а цените са достъпни и персоналът е винаги усмихнат и любезен. Препоръките за него са десетки и със сигурност няма да съжалявате, ако ги посетите, когато ви се похапва нещо рибно и отлично приготвено.

La Dolce Vita

Снимка: La Dolce Vita

Завършваме тази кратка селекция с район Северен, където в Гагарин също сме открили място, което си заслужава разходката. Жителите на квартала си го харесват най-вече заради добрата храна и винаги любезното обслужване, което се е запазило във времето. Менюто е достатъчно богато и предлага за всекиго по нещо, а десертите са това, за което мнозина винаги се връщат. На разположение е и удобен паркинг, така че казусът с трудното паркиране, наличен в централната градска част, тук отпада.