Кметицата на Момчиловци Сийка Суркова споделя пред Радио Кърджали, че Момчиловци се радва на изключително силен летен туристически сезон.

Причините за това са няколко. Едната е музеят на магията, който заработи от миналата година септември месец и е събрал уникални експонати, една колекция събирана в продължение на 30 г. от обичания актьор и илюзионист Ненчо Илчев.

Другата е културно-историческият музей с подредени над 3 500 експонати в него. Също така единственият селски музей с картинна галерия в самата сграда. "Момчиловци разполага със 150 км. маркирани пешеходни маршрути и всеки може да си избере маршрут. Близо е и местността Картала. Имаме и ръст в сватбения туризъм. Младите семейства са привлечени от Момчиловци освен от красотата и от спокойствието и сигурността.", допълва тя.

Снимка: официална фейсбук страница на Момчиловци

Момчиловци се подобрява и инфраструктурно. Сменя се водопроводната мрежа, изграждат се тротоар и на основната улица.

Кметицата споделя още, че в Момчиловци основно идват български туристи с деца. Профилът на туриста е ориентиран към природата към натуралното.

Събитията, които се провеждат също привличат многобройни туристи. От 2 до 4 август предстои фестивал на здравето "Здравей, здраве". От 19 август стартира курс по китайски за деца и възрастни, а от 30 август до 1 септември предстои Фестивалът на млякото.