Делегация от Турция бе на посещение в Банско във връзка с реализирането на инфраструктурен проект в област Ерзинкан на южната ни съседка. Представители на министерства, заместник областният управител Деде Муса Бастурк, както и екип от експерти, са се срещнали с ръководството на община Банско, представители на туризма и на оператора на скизоната "Банско", съобщи пресцентърът на общината.

Запознаване на турските представители с опита и добрите практики на българския зимен курорт е бил повод за срещата, се посочва в съобщението.

Гостите са заявили, че са избрали Банско по няколко причини. Сред тях са мащабното инфраструктурно развитие на курорта през последните години, успешно прилаганият модел за зимен курорт на Балканите, както и добрата маркетингова политика, в резултат на която туристическата дестинация е предпочитана и разпознаваема както на национално ниво, така и на международно.

Освен интересни детайли за скизоната и нейното управление, в дискусията е обсъдена и темата за развитието на Банско като целогодишен курорт. Домакините са разказали за поредицата летни културни прояви и фестивали, за стремежа да се привличат гости чрез разнообразни форми на туристически услуги и планински туризъм, спа- и голфатракции, популяризиране на кулинарния проект "Уникално Банско", който разкрива богатството и на местната кухня и ястия.