Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Форбс" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите".

"Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент - бреговата ивица...В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища", пише в статията.

Снимка: iStock by Getty Images

В албанския град Берат туристите могат да се насладят на архитектурното разнообразие, река Осум, както и на главната атракция - замъка Берат.

"Форбс" посочват също Добой, град в босненската Република Сръбска, като един от подценяваните от туристите градове в Босна и Херцеговина. Там може да се види крепостта Добой, която "е изградена през тринадесети век по времето на Кралство Босна, въпреки че вековете на конфликти водят до нейното разрушаване, а след това и реставрация, осъществявана близо 20 пъти през годините".

В Сърбия туристите могат да обърнат внимание на близкия до границата с България град Ниш, който впечатлява с историята си, започваща още от римско време, препоръчва списанието, цитирано от БТА.

В Република Северна Македония град Охрид е посочен като една от най-подценяваните туристически дестинации на Балканите. Охрид приютява множество елементи от списъка на ЮНЕСКО като византийските църкви и Охридското езеро, в което живеят различни видове риби и водни растения, посочва "Форбс".