В австрийската столица беше открита най-голямата ледена пързалка на открито в света, известна като "Виенска ледена мечта", която се е превърнала в едно от най-предпочитаните места за забавление и спорт в центъра на Виена през зимата, съобщава БТА.

От януари до март всяка година площадът пред Виенското кметство се превръща в огромна ледена пързалка за любителите на кънки от всички възрасти. Осветената фасада на кметството се преобразява в приказен фон на "Виенската ледена мечта". През 2019 година "Виенската ледена мечта" стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа Sky Rink, която работи и през този сезон, дава възможност да се карат кънки нависоко.

Снимка: БТА

Вълшебна ледена пътека води през големия парк пред сградата на кметството. На разположение на посетителите са 2000 чифта кънки и 300 защитни каски под наем, както и многобройни щандове с гастрономически специалитети. Децата от всички детски градини и училища имат възможност да се пързалят безплатно от понеделник до петък от 10:00 до 16:00 часа. Около 45 000 деца се възползват от тази акция всяка година. Билетът за четири часа пързаляне за възрастни е 8,50 евро, а цената на детския билет е 6 евро. Билетите могат да бъдат купени и онлайн, като така се спестяват и 10 процента от цената им. За най-малките отново работи пързалка с площ от 120 кв.м., която е безплатна.

Тази година "Виенската ледена мечта" ще остане отворена до 5 март. Цялата информация може да бъде намерена на сайта на ледената пързалка Wiener Eistraum.

Снимка: БТА