Когато става въпрос за най-обичаните кухни в света, има няколко очевидни фаворита. Това е италианската кухня с нейната ненадмината комбинация от пица и паста. Индийската - с нейната ослепителна и пъстра разточителност. Мексиканската - с нейните подправки и новаторски подход. Френска - с цялото й богатство и изтънченост.

Но коя кухня в момента е най-популярната в света? За да разбере това, фирмата за приключенски ваканционни пътувания The Bucket List Company проучи нивата на ангажираност в социалните платформи като TikTok, Instagram и Reddit.

Крайната класация се основава не само на броя на таговете за всяка кухня, но и на количеството положителни взаимодействия.

И на първо място в класацията се оказа... корейската. От ферментиралите изкушения на кимчи до пикантността на гочуджанг, трудно е да се оспори фактът, че корейската кухня е отговорна за изключително разнообразен, и изключително вкусен избор от ястия.

Снимка: iStock by Getty Images

На следващо място в класацията се нарежда италианската кухня, която очаквано се отличава с главозамайващ брой месечни търсения в социалните медии, следвана от мексиканската, която балансира между високото ниво на обща ангажираност и многото положителни взаимодействия. След тях се нареждат японската, индийската, китайската, тайландската, виетнамската, филипинската, и накрая турската кухня.