Вековен тунел от канадската страна на Ниагарския водопад отвори врати.

Първите посетители успяха да се насладят на природното богатство от недостижим досега ъгъл благодарение на новата платформа.

Остъклен асансьор издига туристи на близо 60 метра височина. Последвалата вълнуваща разходка през тъмния тунел им разкри спиращата дъха панорамна гледка към буйните води - точно от ръба на водопада.

По-късно посетителите направиха интерактивно пътуване през историята на природната забележителност.

Най-големият в цяла Северна Америка водопад се простира на територията на две държави и между градовете-близнаци Ниагара Фолс (САЩ) и Ниагара Фолс (Канада). Вече повече от столетие хиляди туристи се тълпят около него, за да наблюдават как водата пада с грохот от високата скала. Водопадът се дели на три части: Подковата (наречена така заради формата си), Американски водопад и по-малкия Брайдъл Вейл. Най-големият от тях (Подковата) се намира на територията на Канада.

Освен че е много красив, Ниагарският водопад е и ценен източник на хидроелектрическа енергия. Падащата от 54 метра водна маса задвижва мощни турбини, които произвеждат ток за близките щати - Онтарио (Канада) и Ню Йорк (САЩ). Водопадът е с ледников произход и се е формирал преди около 10 000 години. С времето той се е преместил с няколко километра встрани, заради корозията. На няколко пъти замръзва изцяло, а картинката е покъртителна - сякаш времето е спряло, замръзнало за миг в студена тишина.