Почитателите на високи скорости и екстремни преживявания, могат да се насладят на ново влакче на ужасите във Великобритания. Атракцията се нарича "Hyperia" и се намира в увеселителния парк Торп в Съри. Това не само е едно от най-високите влакчета, но развива скорост над 128 км/ч.

Забавлението включва около 1 километър жп линии и се издига на височина до 71 метра. Статистиката показва, че увеселителният парк е успял да се нареди сред най-високите в Европа, както и във Великобритания, грабвайки титлата от влакчето на Blackpool Pleasure Beach. Разликата между двете атракции е около метър височина, но титлата си е титла.

Изчисленията на инженерите посочва, че пътниците могат да изпитат безтегловност на някои определени завои. Името също има особена история. Нийл Поутлър споделя пред BBC, че се вълнува особено от митологията и влакчето носи името на една от дъщерите на речен бог.

Като директор, Нийл се е старал да открие формулата за безтегловност и иска да създаде онова усещане, че пътникът може да излети от седалката си. Неговата история и вдъхновение е спечелила вниманието на местните, след като в детайлно интервю Поутлър разказва за трудностите на този проект в ефира на BBC Radio Surrey.

Влакчето отваря врати на 24 май и продължава да се радва на вниманието. Мнозина вече разпространяват своите първи впечатления в социални мрежи като X - бившата Twitter платформа. Оценката на гостите е висока и мнозина се заканват, че ще се връщат. Цената на билет за увеселителния парк започват от 29 паунда, ако са закупени по-рано, докато на място ще струват доста повече.

В случай, че искате да се качите на най-високото влакче на ужасите, тогава се насочете към Kingda Ka в Ню Джърси. Височината му е 138 метра, а най-бързото се намира в Абу Даби, където скоростта е 238.4 км/ч.