Благодарение на различните социални платформи, всеки човек може да открие най-различни и дори абсурдни места за посещение, пише изданието Dailymail. Едно интересно откритие очаква гостите на шотландския морски град Ротсей. Той е малко известен, но ако разгледате платформи като TripAdvisor, най-вероятно ще попаднете на една от най-големите атракции, определена като паметник на изкуството и символ на града. Преди да си представите изгубена статуя на Микеланджело или галерия с картина на Леонардо да Винчи, бързаме да обясним, че става въпрос за една от най-старите и добре запазени тоалетни от Викторианската епоха. До този момент въпросният паметни с името "Остров Бут" има повече от 500 ревюта.

Почти всички дават висок рейтинг, което го превръща в особено специален обект за града. Изненадващото е, че тоалетната променя изцяло предпочитанията на туристите, които сега настояват да минат през този обект, преди да се насочат към планинските масиви на града, както и средновековния замък.

Те искат да зърнат викторианската тоалетна. Ако искате да отидете с кола, подгответе се за два часа пътешествие с автомобил, включващо и 40 минути плаване с ферибот. Тъй като това е единствената публична тоалетна на града, местните я поддържат и дори са поставили отличителни знаци по фасадата. Преди много години, повечето гости са пристигали с параходи и често са се отбивали, за да обърнат внимание на крайбрежието и плажовете. Мнозина са обръщали внимание на ресторанти и кръчми, но тъй като някогашните фериботи не винаги са разполагали с работеща тоалетна, позиционирането на "Остров Бут" точно до пристанището, е една от гениалните идеи.

Външността със сигурност не може да впечатли никого, все пак това е една обикновена тухлена сграда, но красотата се разкрива във вътрешната чат, където има порцеланови плочки, красив мраморен под, както и писоари с красиви фрески. Почистването става с помощта на казанче, монтирано високо на стената и някога е събирало дъждовна вода, но сега отдавна е вързано към градската канализация.

Щастливите моменти на тази сграда са отбелязани в книгата, защото тоалетната разполага и с книга за похвали и препоръки. Сред гостите може да се открие и крал Чарлз, записан като принца на Уелс. Построена е през 1899 г. за сумата от 530 паунда, като архитектът е поискал да използва само най-доброто качество. Тоалетната не разполага със седалки или дамско отделение, поради простата причина, че жените в онзи период е трябвало да изчакат до завръщането у дома. Едва през 1994 г. тази грешка се поправя, а дамите имат възможност да посетят отделно помещение, което някога е играло ролята на склад.