Германия винаги може да се похвали с интересни инфраструктурни решения. Един висящ влак ще постави на картата едно немско градче и ще привлича нови туристи, пише Euronews. Град Вупертал се намира на изток от Дюселдорф и с помощта на висящата си жп линия и централна релса с около 13 километра маршрут, гостите могат да се насладят на невероятна гледка на около 12 метра над реката, която се пада точно под линията.

Вагоните разполагат с панорамен прозорец, за да може всеки да се наслади на гледката на града и водния път. Влакчето има за цел да реши проблемите за лесно минаване от единия до другия край на града, при това без никакви усилия или задръствания. Пътниците трябва да слязат на последната спирка, когато влакът обръща и продължава в обратната посока. За разлика от останалите метро станции, тази определено е достатъчно видима и атрактивна за хората.

Този транспорт трябва да постави Вупертал обратно на картата и да го превърне в идентичност на града.

Идеята за създаването на такъв транспорт се ражда преди 200 години, когато Хенри Робинсън Палмър проектира такава система и предлага вагоните да се теглят от коне. Идеята е изпробвана около 2 години по-късно в Елберфелд, Германия. Необходими са около 80 години за появата на електрическата система, с която конете да бъдат пенсионирани.

Град Вупертал е построен върху много твърда скала, която не позволява проектирането на подземно метро. Логичното е, че когато основните сгради на града са проектирани близо до реката, този вид транспорт ще позволи на аудиторията да се възползва от истинските удоволствия.

Снимка: iStock by GettyImages

Ако искате да станете свидетели на тази транспортна инсталация, спокойно може да хванете влаката от Дюселдорф за 20 минути до Вупертал. Другият бързо транспорт е от Кьолн в рамките на 30-45 минути.

Ако разполагате с немска пътна карта, спокойно може да използвате и този влак в града, тъй като неговата такса се покрива.

Мнозина смятат, че това немско градче заслужава сериозно внимание и има право да се превърне в един от предпочитаните немски градове за туризъм. Освен висящите линии, гостите спокойно могат да разгледат и доста други специални предложения.

Това е най-зеленият град на Германия и зелените площи се намират на около 10 минути разстояние от всички останали. Налични са ботанически градини на открито, както и парк със скултури. Музеят на града Von der Heydt може да се похвали като пазител на изкуството на Моне, Сезан и Гоген.

Градът разполага с два транспортни музея и всяка събота движи старите трамваи през града. Музеят разказва историята на висящата железница, като предлага дори виртуална реалност, за да може всеки човек да се разходи в оригиналните вагони. Музеят е със 125 годишна история и позволява на любопитните да разберат как е изглеждал транспорта.

Нещо друго е, че дори цирков слон е бил транспортиран във вагоните, за да бъде реклама през 50-те години на миналия век. Проблемът е, че вагонът издържал, но не и стъклото - слонът пада в реката. Туфи (така се казва слонът), се разминава с леки наранявания и продължава да живее още 39 години. Бедата е факт, но скоро след това има подобрения и пътниците все пак се качват във влакчето, превръщайки го в една от най-големите атракции.