Компанията за отдаване под наем на ваканционни имоти Vrbo обяви своите "Ваканционни домове на годината" в световен мащаб и в Обединеното кралство. За да се класират, шестте имота във всяка категория трябваше да имат звезден рейтинг А 4,9 или по-висок в сайта, както и положителни отзиви на гостите и забележителни удобства и пространства - като джакузита, огнища, плувни басейни и наистина невероятни гледки. Повечето от тях са и достатъчно просторни, за да приемат големи семейства, както и големи групи приятели.

Световните имоти, които получиха тазгодишната награда, се намират в САЩ, Канада, Мексико, Малта, Германия и Франция, а местата, обявени за "Ваканционни къщи на годината" в Обединеното кралство, са в Бат, Единбург, Уиг на остров Скай, Дорстоун в Херефордшир, Уимборн в Дорсет и Фарингдън в Оксфордшир.

"Това, което ме впечатли, е разнообразието в тазгодишните ваканционни къщи на годината - има стаи за игри за семейства и частни заведения за възрастни. Тазгодишният списък е най-добрият от най-добрите, но представя високия калибър на частните ваканционни домове във Vrbo", каза Джон Гизелман, президент на Expedia Brands, част от която е Vrbo. Vrbo е съкращение от Vacation Rentals By Owner и е основана през 1995 г., за да предлага частни ваканционни наеми на цели домове.

Печелившите домове са избрани измежду над два милиона имота и включват вила на скалите в Мексико, както и обширно имение с изглед към червените скали на Седона, Аризона. В Обединеното кралство се предлагат селски хамбари, епични градски къщи и традиционни сламени вили.

Вижте най-добрите ваканционни къщи на годината на Vrbo

Palatial Paradise Estate Седона, Аризона

Отпуснете се в безкрайния басейн или край водопада и външната камина в този имот в курортен стил в американския югозапад.

Снимка: Vrbo

Casa Acantilado в Кабо Сан Лукас, Мексико

Това впечатляващо място на скалите разполага с басейн, сауна и хидромасажна вана.

Снимка: Vrbo

Falcon's Nest в Мускока, Канада

Снимка: Vrbo

Къщичка край езерото в една от най-желаните дестинации в Онтарио. Има шест спални, лодка, огнище и джакузи от червен кедър.

OaSee, Balje, Долна Саксония, Германия

Снимка: Vrbo

Частно езеро с площ 3500 кв. м, идеално за къпане, плуване, гребане и наблюдение на света от частна лодка или водно колело. Идилията е гарантирана, защото в близост няма много съседи.

Вила Hollywood в Анси, Франция

Снимка: Vrbo

Модерна вила с изглед към езерото Анси. Намира се в близост до ски курорт - или можете просто да си останете у дома и да плувате в частния басейн.

Вила Barracuda в Марсаскала, Малта

Снимка: Vrbo

Мега имението се намира в малко рибарско градче и разполага с 21 места за настаняване, а в него има инфинити басейн, зала за покер, външна пещ за пица, стая за игри и киносалон.

А това са ваканционните къщи на годината във Великобритания на Vrbo

Tides on Uig, остров Скай

Снимка: Vrbo

Модерен крайбрежен дом на линията на прилива в Уиг, идеален за наблюдение на тюлени и птици от палубата.

Къща Thatch Cottage в Уимборн, Дорсет

Снимка: Vrbo

Бивша фабрика за метли, като някои части на къщата са на повече от 300 години. Има плувен басейн и джакузи и разполага с 22 места за настаняване.

Meadow End Barn в Дорстоун, Херефордшър

Снимка: Vrbo

Хамбар от XIX в. с прекрасна гледка към Черните планини и Брекон Бийкънс.

Mignon House в Бат, Съмърсет

Снимка: Vrbo

Четириетажна грузинска къща, датираща от 1740 г. - и е точно до мястото, където са заснети ключови сцени от "Бриджъртън". В нея могат да се настанят 17 души.

Georgian Townhouse, Единбург

Снимка: Vrbo

Разкошна къща с шест спални, роял и гледка към замъка.

The Oat Barn във Фарингдън, Оксфордшир

Великолепна вила край Котсуолдс с огромна градина и дървени греди.

Снимка: Vrbo