Японските авиолинии пускат промоционален пакет за всички международни туристи, пише Euronews. Японските авиолинии пускат безплатни полети за територията на страната и предлагат 133 маршрута. По този начин всеки гост ще има свободата да опознае по-добре Япония, както и да навлезе навътре в страната, вместо да се фокусира само в един определен район. Сред избраните маршрути има дори полет за Киото, където се намират някои от местата, защитени от ЮНЕСКО като световно наследство.

Друг самолет ще пътува до Хокайдо, позициониран в Северна Япония и известен със своите красиви панорами. Посещението до Кагошима също ще е възможно и напълно безплатно, а тази дестинация е известна за трекинг маниаците, които търсят приключения на открито. Японските авиолинии са пуснали този промоционален пакет, за да позволят на гостите да обиколят архипелага и да пътуват без никакъв проблем.

Това е и още една мярка за борба със свръхтуризма, който успя да засегне дори Япония и да накара властите да издигнат защитна стена, която да пречи на гостите да правят множество снимки на планината Фуджи. Условието за използване на безплатен полет до определена точка в Япония, изисква от всеки турист да използва японските авиолонии и да резервира международен полет от чужбина до Япония, а след това трябва да направи втора резервация до друга дестинация.

Вторият полет е напълно безплатен, но резервацията трябва да се направи едновременно и за двата полета. Поставя се такса на гости от САЩ, Канада, Мексико и Китай, ако възнамеряват да стоят повече от 24 часа в първия град, в който са пристигнали. В момента тази промоция е активна за гости на САЩ, Канада, Мексико и Тайланд, както и гости от Сингапур.

На 19 септември промоцията влиза в сила за жители на Австралия и Нова Зеландия, гости от Виетнам и Филипините могат да се включат в промоцията на 25 септември, докато Индонезия, Тайван и Китай ще могат да активират своите безплатни полети от 27 септември. В края на септември ще бъдат добавени безплатни полети и за гости от други страни. Предлаганите места за икономична класа и всеки пътник може да носи до два куфара с общо тегло от 23 килограма.