Залата за вътрешни пристигащи на международното летище Чеджу привлече вниманието на всички след пристигането на необичайна туристическа група. 33-мата пътници и 18 кучета, пристигнаха с чартърен полет, част от туристическия пакет на Корейската национална туристическа организация "Частен самолет на остров Чеджу за пътници, придружаващи домашни любимци", съобщава Korea Bizwire.

Всеки пътник има право да вземе един домашен любимец с тегло не повече от 10 кг в самолета, вместо да бъде транспортиран в багажното отделение. За безопасност в самолета животните са снабдени със специални предпазни средства.

Първите 50 места, всяко струващо 390 000 вона (299 щатски долара), са разпродадени само пет дни след обявяването им в началото на март. Билетите през април струват почти 390 долара, но също вече са изчерпани.

Домашните любимци и техните собственици могат да посетят различни зоо кафенета, плажове и паркове на острова. Пътуването с чартърен полет за домашни любимци до остров Чеджу ще се извършва в 10 дни през всеки месец до края на годината. В най-близко бъдеще се очаква необичайното пътуване да се превърне в традиционно приключение за собствениците на домашни любимци.