Южна Корея обяви, че от утре ще възобнови издаването на краткосрочни визи на пристигащи от Китай, тъй като ситуацията с ковид в Китай се е подобрила, предаде Ройтерс.

Миналия месец южнокорейските власти спряха да издават краткосрочни визи, след като Китай обяви край на политиката си за "нулев ковид". Пекин отвърна на рестрикциите като спря да издава такива за пристигащите от Южна Корея.

Миналата седмица южнокорейският премиер Хан Док-су намекна, че страната му обмисля да отмени мярката до края на февруари, ако ситуацията с ковид в Китай стане "управляема", припомня Ройтерс.

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин заяви, че отмяната на визовите ограничения е "стъпка в правилната посока".

Индия пък обяви, че ще отмени изискването си хората, пристигащи от или през Китай, Сингапур, Хонконг, Южна Корея, Тайланд и Япония, да представят тестове за ковид, направени преди пристигането си на индийска територия. Това решение бе взето, тъй като се наблюдава спад в целия свят на броя на случаите на заразяване с ковид, съобщи индийското здравно министерство, допълва БТА.