Закинтос е остров в Гърция, трети по големина от Йонийските острови. Необикновено райско място за почивка, Занте - както е наричан островът, ще Ви очарова със спиращи дъха гледки и нежен средиземноморски климат. Докоснете се до финия бял пясък и до кадифените морски вълни! Истинска радост за очите е растителността - красиви ярки цветя, маслинови дръвчета и разнообразието от цитруси. Природните богаства на острова са в изобилие, което го превръщат в предпочитана туристическа дестинация.

Потопете се в топлината и изящността на остров Закинтос!

Вълшебство и екзотика в близост до костенурките Карета

Около остров Закинтос са се скупчили малки необитаеми островчета. Един от тях е и остров Маратониси. Плавайки с корабче по кристалната вода, достигаме до Маратониси. Оставаме погълнати от красотата на девствените плажове, но приключенията предстоят тепърва. Ако имаме късмет може да попаднем на яйца от костенурките Карета. Любителите на гмуркането имат неповторимия шанс да се докоснат отблизо до чудните морски представители.

Заливът на корабокрушенците - Наваджио

Един от най-известните гръцки острови, Наваджио е вдъхновяващо място за релакс и досег с природата. Островът все още пази легендата за контрабандисткия кораб, разбил се в скалите на залива. До днес остатъците от кораба се намират на плажа и привличат погледите на туристите. Не забравяйте, че до Наваджио се стига само по море!

Сините пещери

Природните изкушения съвсем не са свършили. Придвижвайки се с малка лодка по променящите си цвета вълни, пред нас се открива вълшебна гледка на огромните пещери, предлагащи спиращи дъха гледки. В сърцевината на пещерите бихте могли да поплувате сред различни видове риби.

Оферти за Закинтос ще откриете тук!