Оригиналният Icehotel се завърна в 34-тото си превъплъщение в Юкасярви, Шведска Лапландия, и отвори врати миналата седмица.

Този зашеметяващ хотел се състои от 15 уникални апартамента, салон за церемонии и основна зала, които са проектирани от 32 - ма художници и сглобени от екипа на Icehotel за строителство и производство на лед. Има също така кино, вили, три ресторанта и, разбира се, Icebar. Кой Icehotel би бил напълно завършен без такъв?

Снимка:.icehotel.com

Вдъхновението тази година е от приказките, природата и културните традиции. Дизайнът "Колекционери на светлина" на британското дуо Лиза Линдквист и Кейт Мънро е посветен на езическите костюми за зимното слънцестоене, но има и ледени произведения на изкуството с пустинни пейзажи, феи, тролове, както и богинята на шоколада и церемония по приготвяне на какао.

Снимка: icehotel.com

Искате да охладите страстите в апартамент с температура -5 градуса? Discover the World предлага почивки за три нощувки на цена от 845 евро на човек. Цената е висока, но да сте един от малцината щастливци, които ще станат свидетели на тази версия на Icehotel в нейния блестящ вид? Това наистина е безценно (и не се притеснявайте, има и по-топли стаи).

Снимка:.icehotel.com