В Абу Даби стартира първият по рода си Сезон на шопинга, в който от 10 декември 2020 г. до 14 февруари 2021 г. десетки търговски вериги и молове ще предлагат намаления, специални промоции, представяне на нови колекции, игри с награди и уникални преживявания.

По време на Сезона на шопинга посетителите ще могат да се възползват от намаления до 80% в повече от 3500 магазина за дрехи, козметика и лайфстайл в над 20 мола в Абу Даби (столицата на Обединените арабски емирства), Ал Айн и Ал Дафра.

В много от моловете клиентите могат да се включат в празнични томболи с награди.

За първи път ще бъде представена и програма за лоялност, с която жителите и гостите на Абу Даби ще имат достъп до намаления и специални промоции, валидни само и единствено за магазините в емирството.

С тази стъпка правителство и бизнес искат да затвърдят позицията на Абу Даби като световна шопинг дестинация, посещавана от туристи от цял свят.

До 30-те години на миналия век Абу Даби е рибарско село, но съдбата му се променя из основи, когато тук са открити огромни залежи на петрол. Абу Даби започва да се модернизира и да претендира за мястото на един от най-футуристичните градове в света.

Днес това е град с небостъргачи, който е финансов и бизнес център на Обединените арабски емирства. Сред туристите е известен преди всичко с отличните цени и разноообразието в търговските центрове.