Пътниците на италианските летища се подготвят за закъснения, тъй като днес наземните служители стачкуват и много полети са отменени, предадоха ДПА и БТА.

Италианската асоциация за защита на потребителите изчисли, че стачката може да засегне около 1000 полета и повече от 250 000 пътници. Наземните служители стачкуват от 10:00 до 18:00 ч. местно време (08:00-16:00 ч. по Гринуич).

Стотици полети, включително за и от Германия, вече са отменени. Летищата призовават хората да проверяват състоянието на полетите си, преди да пътуват.

Авиокомпанията "Райънеър" (Ryanair) публикува съобщение, в което се казва, че полетите до и от Италия ще бъдат ограничени или отменени поради стачките.

След общонационалната стачка на железниците в четвъртък това е второто прекъсване на обществения транспорт в Италия на фона на пика на италианския туристически сезон и горещата вълна, отбелязва ДПА.

Междувременно общо 120 полета от и до летище "Шарлероа" в Белгия са били отменени заради стачка на пилотите на нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair), като 62 от полетите са били планирани за днес, а 58 - за утре, съобщи агенция Белга.